Естонският лидер в дигиталното банкиране Bigbank стъпва на българския пазар

Естонският лидер в дигиталното банкиране Bigbank стъпва на българския пазар

21.07.2021 г. София, България. Една от най-бързо развиващите се европейски дигитални банки стъпва официално на българския пазар. Това е Bigbank, първата в страната изцяло дигитална банка, базирана в Талин, Естония. Тя оперира в балтийските държави Литва, Латвия и Естония и в скандинавските държави Финландия и Швеция. Дейността й е насочена към бизнес и индивидуални клиенти на финансови услуги. Банката предлага финансови решения под формата на трансгранични услуги и в Германия, Нидерландия и Австрия.

„Bigbank стъпва на българския пазар с намерението да осигури модерни, надеждни и удобни услуги за банкиране онлайн. Виждаме голям потенциал за това в България, особено в условията на COVID, когато онлайн услугите са най-безопасни и следователно най-благоприятни за клиентите“, каза Мартин Лянтс, главен изпълнителен директор на Bigbank Group. „Стартираме в България с потребителски кредити за индивидуални клиенти, като възнамеряваме в близко бъдеще да им предложим и депозитни сметки“, допълни той.

„Клиентите на банката в страната могат да посетят българския уебсайт на Bigbank още сега и да направят избор между няколко вида потребителски заеми с матуритет до 10 години, а процесът на одобрение обикновено отнема до 2 часа. Не е необходимо да посещават банков офис, тъй като целият процес протича онлайн, като се започне от идентификацията и кандидатстването до подписването на договор. Според опита ни от други пазари е важно потребителските заеми – било то за ремонт или покупка на автомобил – да бъдат достъпни и с по-дълъг срок, така че малките месечни вноски да не натоварват бюджета на семейството“, каза Ростислав Русинов, мениджър на българския клон на банката.

„Мисията на Bigbank е да помага на хората да подобрят живота си, като им предоставя безпроблемни финансови услуги. Банка с такава мисия, като алтернатива на традиционните универсални банки, според мен e добре дошла и нужна на българския финансов пазар“, добави Русинов.

Амбициите на естонската банка са в близко бъдеще да добави към портфолиото си в България възможността за разкриване и управление на депозити, както и жилищни заеми, и още услуги, които Bigbank Group предлага на другите пазари. 

За Bigbank Group: 

Bigbank (www.bigbank.eu) е естонска дигитална банка, предоставяща индивидуални и бизнес заеми и депозити, със седалище в Талин, Естония. Bigbank има клонове в Латвия, Литва, Финландия, България и Швеция и предлага своите продукти като трансгранични услуги в Австрия, Германия и Холандия.

Rate article
Finansi.org