Предимства и недостатъци на сайтовете за сравнение на бързи кредити

Сайтовете за сравнение навлязоха масово на българския пазар през последните години. Това се случва поради ред причини, като тази, че потребителят е залят от разнообразни продукти и услуги, които му се предлагат. Рекламите ни облъчват отвсякъде, както и постоянните оферти за намаления, които все не можем да разберем доколко са реални и имаме нужда да внесем малко ред в този хаос от информация . Тук идват сайтовете за сравнение, които да ви помогнат да се ориентирате.

Има два вида сайтове за сравнение. Едните сравняват цените между еднакви продукти, продавани на различни места, а другите сравняват сходни продукти с различни характеристики. От втория вид са и сайтовете за сравнение на бързи кредити, които започнахме да срещаме все по-често в интернет пространството.

Днес ще ви представим техните предимства и недостатъци, за да разберете дали е добре да се доверите на такъв сайт ако търсите бърз кредит.

Предимства на сайтовете за сравнение на бързи кредити

  • Бърз метод за сравнение на офертите за бързи кредити на пазара. Нямате време да обикаляте по офиси на финансови институции или да преглеждате всеки техен сайт, но искате да направите информиран избор? Тогава влезте в сайт за сравнение и спестете ценното си време.
  • Най-важната информация е събрана на едно място и това улеснява потребителя. Ако влезете в сайт на кредитна компания ще се изгубите между всички оферти, изскачащи реклами и секции, докато намерите каквото ви е нужно. В сайта за сравнение на бързи кредити обаче тази информация е систематизирана и всичко е там, където ви е нужно.
  • Голям избор от оферти на кредитни продукти. В тези сайтове имате разнообразие от оферти за бързи кредити и можете да намерите възможно най-подходящият за вас заем.
  • Възможност да спестите пари. Ако намерите подходяща оферта, можете да спестите освен време и усилия, и доста пари. Олихвяването при кредитните компании е различно, както и промоциите, които предлагат. Ако можете да намерите изгоден кредит, значи сайтът си е свършил работата.

Недостатъци на сайтовете за сравнение на бързи кредити

  • Някои от фирмите, които присъстват на този вид уебсайтове са с платено участие. В почти всички сайтове за сравнение на бързи кредити има компании, които плащат, за да бъдат на челни позиции в класациите им или да имат по-висок рейтинг от конкурентите си. Това прави подредбата на офертите за бързи кредити не толкова полезна за потребителя.
  • Повечето сайтове за сравнение, сравняват само ГПР (годишен процент на разходите) на кредитните институции, и не разглеждат всички други параметри по кредита, които също могат да окажат влияние върху цената му. Освен годишния процент на разходите, някои кредитни институции имат допълнителни такси или услуги, които могат да увеличат цената на кредита многократно.
  • Не всички финансови институции, предлагащи бързи кредити, са включени в сайтовете за сравнение, което означава, че на пазара може да има по-добри оферти от предложените в конкретния сайт. Има сайтове за сравнение, които представят само по няколко от фирмите и така потребителят се заблуждава, че това са най-добрите възможности. Избирайте да се доверите на тези сайтове за сравнение, които ви представят възможно най-много опции.

В крайна сметка можем да кажем, че сайтовете за сравнение, могат да бъдат една добра алтернатива на типичния начин на търсене. Въпреки това, няма пълна гаранция, че използвайки такъв сайт ще направите най-добрия избор.

Rate article
Finansi.org