Пет полезни съвета за пролетното почистване на вашия дом

Пет полезни съвета за пролетното почистване на вашия дом

Ако искате да направите пролетно почистване на вашия дом, не е нужно да обърнете наопаки всяко ъгълче във вашия дом сами и да се изтощите до припадък.

В тази статия ще ви предложим пет съвета, които ще ви помогнат в това начинание и ще направят вашата работа по-лесна.

Всекидневната е стаята, в която семейството прекарва най-много време, за това отделете малко време, за да я освежите през пролетта.

Ето няколко интересни факти от живота на предците ни, които са пряко свързани с ежегодното пролетно почистване.

В миналото къщите са били запечатване за зимата, хората са се отоплявали с въглища и печки на дърва. При нас този начин на отопляване все още е запазен и до днес. В резултат на това, пласт от прах и сажди се наслояват върху всички повърхности, включително стени, под и тавани.

Така в първия топъл уикенд, всички домакини отваряли прозорците, изваждали мебели и килими на открито, и се опитвали да премахнат полепналите по тях прах и сажди. Почиствали също стените, таваните и подовете, като изтъргвали наслоили те се сажди, за да могат отново да дишат повърхностите.

Днес не е нужно да правите това, но пък е добре веднъж в годината да се отървете от натрупаните милиарди ненужни клетки, които се отделят от телата ни, голям процент, от които се съдържа в домашния прах.

След като всекидневната е най-често използваната стая във вашия дом, започнете пролетното почистване от там.

1. Почистете прозорците : когато започнете с миенето на мръсните прозорци, използвайте специални микрофибърни кърпи, за да предотвратите появяването на ивици и петна по прозорците. Ако използвате гумен накрайник, уверете се, че прозорците са напълно мокри преди обирането на водата, това ще улесни вашите движения и ще улесни вашата работа.

2. Почистване на завесите: След като ги снемете имате вариант или вие сами да ги изперете или да ги занесете на химическо чистене. Някои от по-сложните модели и форми завеси се почистват по-трудно и изискват професионална намеса а и това струва по-скъпо. Трябва да се съобразите единствено с вашия бюджет.

3. Ако ползвате климатик сега е времето да регулирате настройките на летен режим за охлаждане. Променете и посоката на циркулиране на въздуха. Не забравяйте да промените посоката отново през есента, за затопляне на въздуха в стаята.

4. Не забравяйте да освежите и дивана: Най-добре да се използват професионални почистващи услуги. Най-много прах и акари се натрупват по меките мебели и матраците. Почистването трябва да е в дълбочина и прецизно направено, най-вече съобразено и с вида текстил на мебелите.

5. Големите мебели: Почистването на праха от корпусната мебел също е трудоемък процес. Полирането навсякъде в един ден е трудна задача. Вместо това можете да го направите постепенно. Махнете книгите от рафтовете, за да улесните работата си,

Ако нямате време за всичко това можете да се възползвате от услугите на почистващите фирми. Проучете и подберете най-подходящата за вас и вашите нужди.

Rate article
Finansi.org