Научете детето си да се грижи за домашния любимец

Сайт за животни- научете детето си да се грижи за домашния любимец

Вие най- накрая сте намерили подходящия домашен любимец, който така силно желаете и вие, и детето ви. Присъствието на домашен любимец в къщи може да бъде мноог вълнуващо, особено когато учите детето си как да се грижи за друго живо същество. С времето между тях се създават трайна и здрава връзка и приятелство.

Процесът на обучение, обаче, може да отнеме известно време. Затова, имайте търпение. Ако се интересувате за повече информация по темата, може да разгледате в известен сайт за животни, където ще откриете интересна информация за контакта между дете и домашно животно. В следващите редове ще поговорим повече за това.

На първо място, говорете с детето си за отговорностите по отношение на домашния любимец. Бъдете готови да водите преговори и да правите компромиси. На първо време може да си разделите задълженията. Например, вие можете да разхождате животното, а детето да го храни и да му осигурява непрекъснат достъп до прясна вода.

Преди да си разпределите задълженията, уверете се, че детето ви е в състояние да изпълни своята част. За да заинтригувате детето да се грижи за домашния любимец, може да му нарисувате специален график със закачливи картинки, в който изобразявате какви са ежедневните му задължения към четириногия ви домашен любимец. Когато виждате, че детето се старае и се грижи добре за животното, поощрявайте го и му давайте като награда нещо любимо.

Учете децата и на ползите от притежаването на домашен любимец. Кажете им, че животните и особено кучетата, могат да бъдат верен приятел на своя стопанин и да го обичат безрезервно. Учете децата как точно да се държат с по-малките животни, за да не ги наранят в радостта си или в желанието си да ги гушкат. В противен случай, животното ще развие страх от детето и няма да го допусне до себе си в бъдеще.

От време на време напомняйте на децата за необходимите грижи към животното. В един идеален свят човек няма нужда да му се напомня за задълженията, но при децата не е така.

Обяви за домашни любимци можете да откриете на този сайт

Rate article
Finansi.org