Видове покривни конструкции

Разполагате със стара къща, чийто покрив е пред разпад… или ви предстои събаряне на къща и построяване на нова и се чудите какъв покрив да изберете… в каквото и положение да се намирате специалистите от фирма за кърти чисти извозва споделят с вас кои са основните видове покриви, за да направят избора ви по-лесен.

Избирайки новия си покрив е много важно да помислите на първо място за неговия наклон. Наклонът има, както практична, така и естетична функция. Водата от дъжд и сняг ще се оттича по-бързо при стръмен покрив.

Скатните покриви са сред едни от най-често срещаните. Наклоните могат да варират драстично на двускатния покрив от стръмни проекти в стил хижа до покриви с лек наклон. Четиристранните покриви, както става ясно от името се състоят от четири склона с еднаква дължина. Видът и цветът на покривните керемиди, които ще инсталирате на скатния покрив, ще съставляват голяма част от цялостния външен вид на вашия дом, защото са много видими.

Плоските покриви са подходящи за места с по-меки атмосферни условия. Те са подходящи за по-малки сгради, като гаражи, бараки и по-малки къщи. Като един от най-големите позитиви можем да посочим възможността за изграждане на втори етаж.

Покрив тип черупка са разпространени в административни и бизнес сгради, които залагат на нестандартен дизайн. При този вид покриви няма опасност от течове, тъй като самата им форма не позволява задържането на вода. Недостатъците са във високата цена и липсата на възможност за изграждане на втори етаж.

Rate article
Finansi.org