Какво трябва да знаете преди да бракувате стария си автомобил? Съвети от Екометал

Когато автомобилът ви достигне края на своя жизнен цикъл и разходите за ремонт надвишават пазарната му стойност, бракуването му става най-логичното решение. Но как да разберете колко можете да получите за старата си кола?

С нашия калкулатор за бракуване на кола вие лесно и бързо можете да изчислите приблизителната стойност на вашето превозно средство за скрап.

Как работи калкулаторът за бракуване на кола на Екометал?

Калкулаторът ни е интуитивен и лесен за използване. Всичко, което трябва да направите, е да въведете основна информация за автомобила си:

  1. Изберете региона, в който се намирате.
  2. Изберете марката на автомобила.
  3. Изберете модела и тип двигателя (дизел или бензин, и обем на двигателя).

След като попълните тази информация, натиснете бутона “Дай ми цена”. На екрана ще видите приблизителната стойност, която можете да получите за вашия автомобил.

Как се определя цената на автомобила за скрап?

Цената на автомобила за скрап се изчислява въз основа на теглото на металните части и текущата пазарна стойност на металите. Процесът включва:

  1. Оценка на общото тегло на автомобила, включително всички негови компоненти.
  2. Изваждане на нежелезни материали (като текстил, стъкло, пластмаса и гуми), които не подлежат на рециклиране.
  3. Изчисляване на „чистото“ тегло на металните части, върху което се базира оценката.

Окончателната цена зависи от текущата стойност на метала на борсовия пазар и от специфичните изисквания на фирмата за скрапиране.

Предимства на използването на калкулатора на Екометал

  • Прозрачност: Процесът на оценка е ясен и прозрачен. Няма скрити условия или такси. Можете да видите изчислената стойност в реално време и да направите информирано решение.
  • Удобство: Ако автомобилът ви не е в движение, ние осигуряваме безплатен транспорт до нашата база. Ако автомобилът е в движение и вие го доставите сами, ще получите допълнителна премия от 60 лева.
  • Гъвкавост: Можете да изберете да запазите определени части от автомобила (като акумулатор или гуми) и да предадете само металните части за скрап. Калкулаторът автоматично ще коригира оценката в зависимост от това какво изберете да задържите.

Какво следва след като използвате калкулатора?

След като получите оценка от калкулатора, можете да се свържете с нашия колцентър за допълнителна информация и за да уговорите час за извозване на автомобила.

Нашите шофьори ще дойдат до вашия адрес, ще свалят регистрационните номера, ще ви издадат удостоверение за прекратяване на регистрацията и ще изплатят договорената сума в брой.

Защо да изберете Екометал за бракуване на автомобил?

Екометал е лидер в сферата на рециклирането на автомобили, с над 150,000 успешно закупени и рециклирани коли. Ние гарантираме най-добрата цена за вашия стар автомобил и ви предоставяме услуга на най-високо ниво — от първоначалната оценка до крайната транзакция.

Изберете Екометал за вашия партньор при бракуване на автомобил и бъдете сигурни, че получавате максималната стойност и пълна прозрачност при всяка стъпка.

Rate article
Finansi.org