Плюсове и минуси на различните видове покривни конструкции

Покрив
Метална покривна конструкция

Смяната на покривната конструкция е дейност, която не се извършва често, а и не струва малко пари, затова преди да предприемете подобно действие е необходимо да се запознаете с техните предимства и недостатъци. Екипът на Kyrti.com ще сподели с вас малко повече информация, която би ви била полезна при смяната на покривната конструкция.

Основно има три вида покривни конструкции и това са скатни, плоски и извити. Всеки тип има своите плюсове и минуси.

Плоските покриви са широко разпространени по целия свят. Те се изграждат чрез поставяне на железни или дървени греди. Те са препоръчителни за по-малки постройки, като гаражи, бараки, малки къщи и други. Възможността за построяване на горен етаж и сравнително лесният им монтаж пък допълват плюсовете. Построяването на такъв тип покриви на места, на които условията са по-сериозни не е препоръчително поради опасността от задържане на сняг и вода.

Скатните покриви се делят на няколко вида: двускатни, двускатни, двускатни и многоскатни. Изработката им се извършва с помощта на дървен материал и стомана, а изграждането им е сравнително бързо. Един от най-големите плюсове, е че нямат нужда от полагане на хидроизолация. Подходящи са за по-големи къщи, вили и сгради.

Често се случва след извършването на каквито и да било ремонтни дейности, да се струпат големи количества отпадъци, които пазим в последствие с години, защото не знаем какво да правим с тях. Ако и вие имате подобен проблем, можете да се свържете с фирма за почистване и извозване на строителни отпадъци , която ще ви отърве от всички боклуци.

Rate article
Finansi.org