Как да спечелите пари от видео съдържание?

Как да печелите пари в YouTube, Tik-Tok и други платформи за споделяне на видеа.  И колко можете да спечелите като цяло – именно на тези въп…

Как да печелите пари в YouTube, Tik-Tok и други платформи за споделяне на видеа.  И колко можете да спечелите като цяло – именно на тези въпроси ще отговорим в настоящата статия.

Създаването на канал в YouTube е въпрос на няколко минути, но да го популяризирате и да станете известен е въпрос на няколко години, а понякога и на цял живот.

Разработих канала си за видеоигри в YouTube в продължение на няколко години, но се отказах от него, защото отне твърде много време. И приятелите ми продължиха да развиват каналите си и сега имат десетки хиляди абонати и стабилен доход, споделя пламенна геймърка.

Няма да ви казваме как да снимате и редактирате правилно видео, за да станете звезда на YouTube. Но ще ви помогнем да разберете как работи най-популярната услуга за видео хостинг и сами ще прецените, дали е трудно да се правят пари от нея, или не.

Плюсове и минуси на работата в YouTube

Професионалисти:

  • свободен график;
  • можете да станете известен;
  • споделете със света това, което обичате.

минуси:

  • голяма конкуренция;
  • ще трябва постоянно да се сблъсквате с негативни коментари;
  • ще отнеме много време за популяризиране;
  • малко печелят достатъчно, че да се отдадат само на тази дейност;
  • за да не загубите аудиторията си, ще трябва да правите видеоклипове редовно.

Колко можете да спечелите от YouTube

Както при всяка творческа дейност, няма горна или долна граница за приходите в YouTube. За да започнете да печелите поне нещо, ще трябва да инвестирате много време, усилия и пари за популяризиране на вашия канал. Но тази инвестиция може да се изплати с лихва.
Според  нашият опит каналите започват да печелят добри пари, след като спечелят 100 хиляди абонати – започват да се обръщат към собствениците на такива канали с предложения за поставяне на реклами. Според най-грубите сметки, хиляда абоната носят на собственика на канала около 1.5 долара на месец. 

Как да водим информационен бизнес законно

Колко печелят блогърите. Според списание Forbes Wylsacom стана най-успешният руски видео блогър през 2019 г. Той спечели 2,7 милиона долара от реклама в канала си за технологии. Популярният журналист Юрий Дуд спечели почти наполовина по-малко – 1,4 милиона долара.
Блогърите, за които са абонирани поне милион души, в интервюта казват, че имат достатъчно за приличен живот в най-развитите градове на света. Почти никой не съобщава точните цифри, тъй като блогърите живеят основно с парите на рекламодатели, които искат да не разкриват подробностите по договорите.
По-малко популярните блогъри получават парите си предимно от реклама от партньори на YouTube. YouTube плаща различно – цената зависи от броя на абонатите на канала и неговата тема. Например блогър, който има 40 хиляди абонати, през декември 2021 г. успя да спечели 225 $ ⁣.  Това е само пример, за да видите съотношението абонати / приходи на месец.

От какво зависи печалбата чрез видеа?

Нишови пари. Често платежоспособността на аудиторията е по-важна от нейния размер. Има десетки милиони абонати на канали с детски анимационни филми, но най-вероятно рекламодателят ще отиде на канала за инвестиции, който има 10 хиляди абонати.
Същата е ситуацията и с контекстната реклама: колкото повече плащат зрителите, толкова повече ще бъде платено на собственикът на канала за импресия или клик.
/ маркетинг-реклами /Основи на бизнес маркетинга: Реклама

Преди да стартирате нов канал, без значение, дали говорим за YouTube, Twitch, Tik-Tok или друга платформа за споделяне, Ви съветваме внимателно да подберете нишата.  Ето някои примери за добре платени и не толкова добре платени ниши…

Ниши със скъпи реклами:

  • недвижими имоти;
  • финанси;
  • автомобили;
  • пътувания.

Ниши с евтини реклами:

  • видео игри;
  • козметика;
  • лайфхакове;
  • готвене.

Статията продължава тук

Rate article
Finansi.org